Tabbouleh på mitt vis

Tabbouleh på mitt vis - Hej kompis Dela enkla tips till våra vänner, I artikeln du läste denna gång med titeln Tabbouleh på mitt vis, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmänna, Artikel dagliga, Artikel De senaste tipsen, Artikel hälsa, Artikel tekniker, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Tabbouleh på mitt vis
länk : Tabbouleh på mitt vis

Läs också


Tabbouleh på mitt vis

Här kommer en variant på klassikern Tabbouleh som ursprungligen kommer från Libanon. Det recept som jag utgår från fick jag en gång för många, många år sedan när jag var och handlade på Willys och de bjöd på provsmakning. Jag testade det en kort tid därefter och sedan dess har det blivit en återkommande favorit hemma hos oss. Receptet har jag gjort så många gånger att bladet som jag fick som innehåller receptet håller på att helt falla sönder. På bladet står det datum, 20 april 2007, så det har med andra ord hängt med i mer än 10 år. En riktig favorit med andra ord som absolut måste få delas med er läsare.



Detta är en mättande fantastiskt näringsrik sallad. Vi verkar aldrig tröttna på det, och när vi gör det så har vi gjort ett längre uppehåll innan det återigen kommit tillbaka på vårt middagsbord. Jag har under årens lopp anpassat receptet till det som vi gillar och som är ännu mer näringsfyllt. Till exempel har jag ersatt couscous och bulgur som används i det klassiska receptet eftersom de båda innehåller gluten, med en mer hälsosam variant, nämligen ekologiska durra-korn. Det innehåller en massa nyttiga vitaminer, mineraler och antioxidanter. Det innehåller till och med mer antioxidanter än både blåbär, jordgubbar, broccoli, morötter och lök. Durra-korn är för övrigt ett utmärkt alternativ till er som vill byta ut det vita riset mot ett mer hälsosamt alternativ att servera till era barn.

Tabbouleh går enkelt att variera och ändra lite hur man vill beroende på vad man har hemma och är sugen på. T ex kan myntan bytas ut mot citronmeliss, och apelsinerna uteslutas eller ersättas med någon annan frukt.

Här kommer min variant av Tabbouleh:

RECEPT TABBOULEH A LA SARAS EVIGA

2 dl ekologiska durrakorn
1/2 ekologisk rödlök
1-2 paprikor, gärna i olika färger
2-4 ekologiska tomater
1 ekologisk apelsin
1 - 2 krukor ekologisk persilja
1 kruka ekologisk mynta
1 dl ekologiska russin

Dressing:

1 pressad ekologisk citron
1 dl ekologisk kallpressad olivolja
1 tsk oraffinerat havssalt
ev lite peppar

Gör så här:

- Lägg durra i blöt minst tre timmar innan det ska kokas. Kvällen innan går också utmärkt. Koka durra i mer än dubbel mängd vatten och en tesked salt i 35 minuter. Häll sedan bort överblivet vatten och låt svalna en stund.

- Hacka rödlöken fint. Skär paprika, tomater och apelsin i små bitar. Hacka persilja (även stjälkarna) och myntan fint. Häll över durra-kornen (jag brukar spara lite som barnen sedan äter som den är) samt russinen och blanda allt i en stor skål.

- Blanda allt till dressingen i en skål och häll sedan detta över salladen. Blanda väl.

Låt gärna stå en stund innan den serveras.

Servera din tabbouleh med t ex stekt halloumi, köttfärs eller en köttbit. Den passar också utmärkt på ett buffébord, t ex har vi den ofta med på midsommarbordet och julbordet.

Skär grönsakerna i små bitar innan de blandas med durra-korn och dressingen.


___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.


således artikel Tabbouleh på mitt vis

det är alla artiklar Tabbouleh på mitt vis Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Tabbouleh på mitt vis adressen https://delaenkla.blogspot.com/2018/01/tabbouleh-pa-mitt-vis.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Tabbouleh på mitt vis"

Skicka en kommentar