Mango chutney - ett fräscht och spicy tillbehör till maten

Mango chutney - ett fräscht och spicy tillbehör till maten - Hej kompis Dela enkla tips till våra vänner, I artikeln du läste denna gång med titeln Mango chutney - ett fräscht och spicy tillbehör till maten, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmänna, Artikel dagliga, Artikel De senaste tipsen, Artikel hälsa, Artikel tekniker, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Mango chutney - ett fräscht och spicy tillbehör till maten
länk : Mango chutney - ett fräscht och spicy tillbehör till maten

Läs också


Mango chutney - ett fräscht och spicy tillbehör till maten

Fredag brukar numera ibland innebära tacos hemma hos oss. Våra barn har snappat upp att det är vad många brukar äta på fredagar och har önskat att vi gör detsamma. Ett tillbehör som är jättegott att använda till tacos är mango chutney. Här kommer receptet som jag brukar göra. Gillar man inte kryddstarkt så går det utmärkt att utesluta chili / chili flakes.


RECEPT MANGO CHUTNEY

Räcker till 6-8 personer

450 gram ekologisk fryst mango (2 paket)
1 gul ekologisk paprika
1 liten ekologisk rödlök
3-4 cm finriven färsk ekologisk ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
3 matskedar pressad ekologisk lime (Jag använder denna, men färsk ekologisk går givetvis lika bra. Pressa i så fall en hel lime)
1/2 matsked ekologisk curry (jag använder denna)
Ca 4 cm färsk ekologisk chili (finns på Ica bland annat) eller 1 kryddmått ekologiska chili flakes (jag använder dessa)
Kallpressad ekologisk kokosolja att steka i (jag använder denna)

Gör så här:

- Skär paprikan i små bitar.
- Hacka rödlöken fint.
- Skala och riv ingefäran fint.
- Skala och pressa vitlöksklyftorna.
- Bryn ingefära och vitlök på medelvärme i kokosolja (eller ghee). De ska inte bli bruna, bara mjuka.
- Tillsätt paprika och rödlök och bryn ytterligare ca några minuter.
- Häll sist i mangon och häll i pressad lime. Krydda med curry och chili /chili flakes. Rör om och låt steka några minuter på medelvärme tills paprikan mjuknat.

Häll upp i en stor glasburk och förvara i kylen när den svalnat. Håller minst en vecka i kylskåp.

Servera din mango chutney varm om du precis gjort den, eller kall som tillbehör till din mat. Passar jättebra till t ex tacos eller hel kyckling i ugn.


Receptet är inspirerat från kokboken Ren & naturlig mat - med recept från Paleoskafferiet, en kokbok som jag verkligen varmt kan rekommendera. Receptet som jag delar i detta inlägg är med mina justeringar och variationer. 




___________________________________________

Vill du boka mig som föreläsare? Mina specialområden är skadliga kemikalier i vår vardag, och jag har stor erfarenhet av att utbilda förskolepersonal i hur man skapar en giftminimerad miljö på förskolan. Jag riktar mig både till privata grupper och offentlig sektor. Jag ger även inspirationsföreläsningar inom hållbar livsstil samt kostens betydelse för hälsan. Vänligen kontakta mig på sarajohansson1976@gmail.com så utformar jag ett seminarium som passar för just er. Jag skickar offert.

Vill du fortsätta att få tips och idéer hur du kan leva mer hållbart, och minska på de skadliga kemikalierna i din vardag? Följ mig på Instagram för kontinuerlig inspiration. På Instagram heter jag saraseviga.

Gilla Saras Eviga på Facebook så missar du inte när det kommer upp nya inlägg här på bloggen.



således artikel Mango chutney - ett fräscht och spicy tillbehör till maten

det är alla artiklar Mango chutney - ett fräscht och spicy tillbehör till maten Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Mango chutney - ett fräscht och spicy tillbehör till maten adressen https://delaenkla.blogspot.com/2019/03/mango-chutney-ett-frascht-och-spicy.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Mango chutney - ett fräscht och spicy tillbehör till maten"

Skicka en kommentar